Veckans tips - v 31

Tänkte starta upp en ny kategori här i bloggen. Veckans tips. Dem kommer handla om allt möjligt så hoppas ni kommer gilla dem.

Först ut blir ett tips om en blogg. Linda Hallberg heter tjejen som skriver den och hon är Hår & Makeup Artist. Det är inte så länge sedan jag hittade denna bloggen men gud så inspirerande den är. Inte nog med att Linda är väldigt aktiv i sin blogg så har hon grymma tips. Kolla t.ex. in inlägget om ögons kontrastfärger, en enkel vardagsmakeup eller för den delen kolla in bilderna från hennes portfolio. Behöver jag säga att det vore en dröm att få ha henne som Mua i framtiden?Mammas älskling...

Mammas älskling ute bland blåbären igen. :D


Så många hjälpmedel...

Så galet många hjälpmedel det finns där ute för att skapa fina saker i Photoshop. Allt från masker till brushes, templates till färdiga texturer vidare till fina bakgrunder. Så kul att se hur dem alla kan hjälpa en att förändra en enkel liten bild man tagit.


Nominerad till veckans blogg...

Så har min kära blogg blivit nominerad till veckans blogg hos Sanna Berg, ni får mer än gärna rösta på mig här (jag är bidrag nr1).


Jessica Sprague...Lektion 4...

Här kommer lektion 4 med som bild. Tänkte jag ska skriva en kort sammanfattning sedan för er kring vad varje lektion handlar om och så.


Jessica Sprague...Lektion 3...

Eftersom lektion 1 och 2 handlar om att göra samma sak på två olika sätt så struntar jag i att lägga in en bild från 2an med. Här kommer dock bilden från lektion 3.


Syster nr2 IGEN (Jessica Sprague Lektion 1)...

Eftersom syrran ogillade min redigering på denna bilden (tydligen får man inte använda unsharp mask på henne, hon får gråa ögon inte blå då) så kommer här en ny variant. Följde dessutom Lektion 1 på min nya kurs.


Kunde inte hålla mig mer...

Nu kunde jag inte hålla mig mer från att beställa en ny kurs på Jessica Spragues - Spraground. Förra kursen jag gjorde heter Photo Editing: Frame-ups and Special Effects och den nya heter Photo Editing: Good-to-Great Workflow. Även nu kommer ni kunna hitta mina framsteg i kursen i min kategori Jessica Sprague. Behöver jag säga att jag är superglad att Mette tipsade i sin blogg om den första kursen?Väggarna är uppe...

Nu står dem där. Väggarna till huset. Nu får man verkligen en känsla av hur stort allt kommer bli till slut.


Nyfiken liten Alex...

Alla som träffat min lilla Alex vet om hur nyfiken hon är på hur allt i världen fungerar. Häromdagen var det mammas nya reflexskärm man skulle titta lite närmare på. Älskade lilla unge min...


Syster nr4...

Syster nr3...

Syster nr2...

Syster nr1...

Rasmus...

Älskade linnea :)
Nytt redigering...

Testade ett nytt sätt att redigera på...inte helt nöjd :(


Jessica Sprague...Dag 13...

Så fick jag äntligen gjort den sista dagen i kursen (dag 14 var en summering av det vi lärt oss). Underbara collage fick vi göra. Superfint tycker jag. Är så glad att jag fick anmält mig till denna kursen!
Som bonus fick vi lära oss lite om hur man lämnade en ruta i färg samt blev tipsade om ett snyggt teckensnitt till.

Mina första blåbär...

Igår var Alexandra ute i skogen med morfar och plockade sina första blåbär. Såhär fina bilder fick jag på det.


Jessica Sprague...Dag 12...

Dag 12 innebar att lära sig att göra storyboards. Snyggt blir det.


Dark angel of me...


Google translate...

Google translate can now be found on the right under the mail me icon!

Så mycket att lära sig...

Så mycket det finns att lära sig inom redigering! Nu börjar jag äntligen få ihop hur olika tekniker jag lärt mig kan funka ihop! Kul som bara den!


Jessica Sprague...Dag 11...

Idag har vi lärt oss hur man snabbt och enkelt fixar så en del av en bild är i färg medan resten är svartvit. Mycket snygg effekt ibland tycker jag.


Min älskade lilla busunge!

Finns få saker som är så självklara för mig som att älska min lilla Alex med hela min kropp! Nog för hon är busig ibland men gud vad jag älskar henne! *älskar sin lilla familj*


Jessica Sprague...Dag 10...

Idag gick kursen ut på att lägga in "overlays" men även att använda sig av en del av de tekniker vi lärt oss innan för att skapa ett helt "projekt". Såhär blev mitt resultat. Blev riktigt nöjd med den!


Mammas älskling...

Three of a kind...
Så fort tiden går...

Min älskade lilla Alex när hon bara var några dagar gammal. Tänk så liten hon var!


Jessica Sprague...Dag 9...

Dag 9 bjuder på hur man lär sig lägga till "edge burn" till sina bilder. Detta gör man för att dra blickarna mot bildens huvudmotiv. Vi provar tekniken både med färgbilder och svartvita.

Jessica Sprague...Dag 8...

Då kommer dag 8 här (dag 7 var bara en genomgång av det vi redan hade lärt oss). Idag har vi lärt oss grunderna om text.


Idag...

Såhär ser det ut vid bygget nu! :D


Ännu en...

Antar att ni kanske börjar tröttna på mina små försök till att lära mig mer i Photoshop? Här kommer i vart fall en bild på Linnea till!


See me smile...


Också var det dags för väggar...

Hus bygget går framåt. I fredags såg det ut såhär! Väggarna är nu på gång!


Linnea...


Jessica Sprague...Dag 6...

Idag har vi provat på TTV! :D Hoppas ni gillar den.


Jessica Sprague...Dag 5...

Eftersom jag varit iväg så får ni här dag 5 aningen försenad. Denna lektionen var verkligen något lätt som gav fin effekt. Detta ska vi testa mer med!


Mammas älskade lilla unge...

Så mycket roliga och fina saker det finns där ute på nätet att hitta om man vet vad man letar efter. Just nu står snygga "masker" högt på min lista. Denna nedan var underbar tycker jag.


Jessica Sprague...Dag 4...

Det här tyckte jag var enkelt och effektfullt. Idag har vi lärt oss lägga på en Fotomask så den skapar en såhär cool ram runt våra bilder. Mycket snyggt! :)


En hyllning till MJ...

En hyllning till Michael Jackson på Sergels torg i Stockholm som är helt i min stil. Gillar verkligen den här typen av oförväntade saker.


Fyra lika men ändå olika...

En och samma bild men i fyra olika utförande. Första är jpegen rakt ur kameran, andra är min egen redigering fast i svartvitt, tredje är efter Jessica Spragues kurs idag och sista är som jag själv redigera bilden första gången.

Vilken gillar DU bäst?Klicka på bilden för att få upp den större!

Jessica Sprague...Dag 3...

Dagens resultat av kursen hos Jessica Sprague. Lärde mig en del nya saker faktiskt. Kul som bara den med sånna här kurser. Som ni kanske märkt blir det just nu mycket återvinning av gamla bilder. Detta kommer sig av att lillan har vattenkoppor och jag därför är fast hemma med henne. I helgen ska jag dock få komma ut lite!


Ny design!

Så blev det ny design igen! Hittade lite bilder som jag inte bara kunde motstå att göra en design av. Bilderna tillhör Helenas Digiscrap och jag använder dem med tillstånd av henne! Ser det konstigt ut så tryck på F5 för att uppdatera sidan. Är något fortfarande fel då, så berätta det gärna för mig!


Jessica Sprague...Dag 2...

Idag lärde vi oss använda brushes i Photoshop. Detta var dock inget nytt för mig. Har gjort det ett bra tag redan :D Gjorde en enkel bild dock. :)


Jessica Sprague...Dag 1...

Trillade som en händelse in på Jessica Spragues gratiskurs för ett tag sedan. Idag började den och här ser ni mitt resultat av första dagen. Modellen är ju såklart min lilla Alexandra. =)


Wish you were here...

You´re gone...if only for a short while...but I still wish...Wish you were here!Detta är väl sånär man kan komma något som kan kallas "vår låt".

Mera vatten...


Äntligen lite regn...


Häng med på Bloglovin!

Nu har ju den nya Bloglovin versionen släppts för alla och är inte längre en beta. Så jag tänkte att kan vi inte fira det med att hitta någon ny prenumerant till min lilla blogg? Har ju stått still och stampat på 11 anhängare ett bra tag nu! Kom igen nu!


bloglovin

Fotoutmaning.se

Måste passa på att tipsa om en ny sida som jag tycker har ett väldigt roligt upplägg, sidan heter fotoutmaning.se och öppnade idag! Kanske ses vi där och gör upp om vem av oss som tar dem bästa bilderna ;)Ps. Jag har ingenting med sidan att göra, läser dock bloggarna till två av killarna som står bakom den och gillade idén!

Som en dröm...


Exotic...


Låt mig trollbinda dig...


En främmande värld...


Så liten...men ack så vacker..


En kväll som gjord för grillning...

Den här underbara utsikten hade vi igår kväll när vi grillade ihop med några vänner.


Så var grunden klar...

Såhär såg det ut ute vid bygget igår. Nu är grunden gjuten!
Linnea vattnar grunden så den inte ska torka för fort i denna värmen!


Killarna lastade av delar som ska bli framtida väggar osv.


Slangarna som innehåller diverse el och nätverkskablar t.ex. ser man nu bara stumparna på, resten ligger nere i grunden.

Ett hus blir till...

Idag blir det nog en tur förbi huset som är under uppbyggnad igen. Huset tillhör mina svärföräldrar och tanken är att jag ska försöka ta lite bilder på det under byggets gång.
Mer sommar kan det inte bli...


Något att svalka sig med...


Lever ni i värmen?

Någon mer än vi som håller på att smälta bort i värmen?


Ny logga...

Passa på att göra en ny logga för att märka mina bilder med. Så denna kommer ni se en hel del framöver!


Ny layout på bloggen...

Så blev det en ny layout igen...säg gärna vad ni tycker. Blev en ännu bredare layout med för att kunna visa er större bilder.


Så här såg den gamla ut...

RSS 2.0